| pl | en

HaandBryggerie..
't IJ
3 Fonteinen
8 Wired
Abbaye Notre-Da..
Absztyfikant
Achouffe
Aegir Bryggeri
Alaskan Brewing..
AleBrowar
AleSmith Brewin..
Alexander Brewe..
Alken-Maes
Allgäuer Brauh..
Almanac Beer Co..
Altenburger Bra..
Alternatywa
Amager
Amarcord
Amber
Ambra SA
Anchor Brewing ..
Anderson Valley
AntyBrowar
APIS
Arbor
Arcybrowar
Artezan
Artois
Augustiner Brä..
Austmann
AVAR
Avery Brewing
Baba Jaga
Baba Yaga Brewi..
Bad Brewer
Baird
Bakalář Rakov..
Baladin
Baltika Breweri..
Bavaria
Bazyliszek
Bear Republic
Bednary
Beer Bros.
Beer City
BeerLab
Belhaven
Bell's Brewery
Bendorf
Bergquell Braue..
Berliner Bären..
Berliner Kindl
Berliner Pilsne..
BERNARD a.s.
Big Chill
Binding Brauere..
Birbant
Bitburger Braug..
Black Diamond
Bocq
Bojanowo
Boon
Bosteels
Brasserie de la..
Brasserie Dunha..
Brau Union Oste..
Brauerei Gebr. ..
Brekeriet
Brew By Numbers
BrewDog
Brewfist
Brewklyn
Brewmeister
Brewski
Brodacz
Brokreacja
Broumov
Browanza
Browar Jana
Browar Łańcut
Browar Markowy
Browar Miejski ..
Browar Okrętow..
Browar Spółdz..
Browar Staropol..
Browar Stu Most..
Browar Węgrzce..
Browar Zakłado..
Browar Żeglars..
Browars
Browary Łódzk..
Browary Nyskie
Bruery
Brunehaut
Brussels Beer P..
Bulbulator
Butautų dvaro ..
Buxton Brewery
Bytów
C.C. Damm S.L.
Camba Bavaria
Cantillon
Cascade Brewing
Černá Hora, a..
Cerveses La Pir..
Chimay
Chmielarium
Chmielogród
Chodovar
Ciechan
Cieszyn
Cigar City
Clock
Coisbo Beer
Cölner Hofbrä..
Corsendonk
CR/AK Brewery
CREW Republic
Crooked Stave
Cydr Chyliczki
Czarna Owca
Czarnków
Dark Horse
De Bierderie
de Block
De Brabandere
de Molen
De Ranke
De Struise
Deer Bear
Dekoninck BVBA
del Ducato
Deschutes Brewe..
Dieu du Ciel!
Doctor Brew
Dogfish Head
Dortmunder Brau..
Drake's Brewing
Dubuisson
Dugges
Dukla
DUM Cervejaria
Dupont Tourpes
Durham
Duvel Moortgat
Dwie Brody
Dziki Kocur
Dziki Wschód
Edge Barcelona
Efes Russia
Eichbaum Brauer..
Eight Degrees B..
Einstök Ölger..
Electric Nurse
Emelisse
Engel
Erdinger Weissb..
Eureka
Evil Twin Brewi..
Fabryka Piwa
Faktoria
Fässla
Firestone Walke..
Fischer
Flensburger Bra..
Flying Dog
Flying Monkeys
Fortuna
Founders
Fourpure
Freigeist Bierk..
Fuller's
Fuzja
Fyne Ales
Garage Beer Co
Gentleman
Genys Brewing
Gessner
Ghost Brewing
Girardin
Gloger
Glutenberg
Golem
Göller
Gorzka Prawda
Gościszewo
Grasser
Great Divide Br..
Green Flash Bre..
Greene King
Grodzisk Wielko..
Grupa Gontyniec..
Grupa Żywiec S..
Guinness & Co.
Gzub
HaandBryggeriet
Hajer
Hanssens Artisa..
Hardknott
Harpagan
Harviestoun
Hasen-Bräu
Haust
Heaven Hill Dis..
Heineken
Heller-Brau Tru..
Het Anker
High Water Brew..
Hoegaarden
Hofstetten
Holba a.s.
Holsten-Brauere..
Hop Valley
Hopf Weißbierb..
Hopito
Hopkins
Hoplala
Hoppin' Frog
Hopster
Hopworks
Hornbeer
Huyghe
InBev Deutchlan..
Inne Beczki
Irish Distiller..
Jack Daniel Dis..
Jackie 0's Brew..
Jagiełło
Jakobsland Brew..
James B.Beam Di..
Jan Olbracht
Jantoń
Jever
John Haig & Co.
Jolly Pumpkin A..
Jopen BV
Kaapse Brouwers
Karl Strauss
Karlsberg Braue..
Karuzela
Kazimierz
Kees
Kingpin
Kiuchi
Kocour Varnsdor..
Kompaan
Kompania Piwowa..
Koneser
Koningshoeven
Konrad
Konstancin
Końska Grzywa
Kormoran
Kościerzyna
Kowal
Kraftwerk
Krajan
Krakonos
Krewni i Znajom..
Krombacher Brau..
Kronenbrauerei ..
Kronleins Brygg..
Kulmbacher
Kundmüller
Kupiškio alus
La Débauche
La Rulles
Lagunitas Brewi..
Langier Beer
Largus
Laugar
Lefebvre
Left Coast Brew..
Left Hand Brewi..
Lervig
Les 3 Fourquets
Les Trois Mousq..
Lindemans
Litovel a.s.
Lost Abbey
Lubrow
Lucky Labrador
Lwówek Śląsk..
Łąkomin
ŁOMŻA Sp. z o..
Mad Driver
Mahrs Bräu
Maisel KG
Majer
Malmgård
Manufaktura Piw..
Marble Brewery
Marcel
Martin's
Maryensztadt
Maximus Brouwer..
Mazurski Browar
Meantime
Merrydown PLC
Midtfyns
Mikkeller
Milicz
Minister
Mission Brewery
Modern Times Be..
Monyo Brewing
Moor Beer Compa..
Moriau
Morland Brewing
Moscow Brewing ..
Moylan's
Mystic Brewery
Na Jurze
Nalewki Siedlis..
Namysłów
Naparbier
Nepomucen
Niechanowo
Ninkasi
Nomad
Nomada Brewing
North Coast Bre..
Nøgne Ø
O'Hara's/Carlow
O'so Brewing Co
Obolon
Oedipus
Oersoep Brouwer..
Oettinger Braue..
Old Fitzgerald ..
Old Nation
Olimp
Omnipollo
Orval s.a.
Oskar Blues
Ostecx Creative
Oud Beersel
Palatum
Palm Breweries
Palo Alto Brewi..
Pasieka Jaros
Paulaner Brauer..
Pavlacz
Pays Flamand
Pelican Brewing
Perennial Artis..
Perła - Browar..
Permon Sokolov
Perun
PHP Wiesław Wa..
Piekarnia Piwa
Pilsweizer
Pinta
Pipeworks Brewi..
Piwna Stacja
Piwne Podziemie
Piwojad
Piwoteka
PiwoWarownia
Pizza Port
Plzeňský Praz..
Podgórz
Põhjala
Policka
Południe
Poppels Brygger..
Port Brewing
Porterhouse
Potocki Spirits
Pracownia Piwa
Prairie
Primátor a.s.
Profesja
Przystanek Tle..
Racibórz
Radeberger Grup..
Radegast
Raduga
Ratsherrn Braue..
Rebelia
ReCraft / Reden
RedWillow Brewe..
Revelation Cat
Revolta
Robinsons
Roch
Rockmill
Rogue Ales
Rohozec a.s
Roman
Rooie Dop
Royal Fruit Gar..
Sabotaż
Sahtipaja
Sainte Helene
Samuel Adams
Samuel Smith
San Miguel
Sancti Lucas
Schneider & Soh..
Schönramer
Schwanenbräu B..
Setka
Shepherd Neame
Sierra Nevada
Silly
Sint Benedictus..
Slow Flow Group
Słodowy Dwór
Smuttynose
Socho
Solipiwko
Sori Brewing Ta..
Søle Artisan A..
Spaten-Franzisk..
Speakeasy
Spirifer
St Austell Brew..
St. Bernard
St. Feuillien
St. Peter's
Stassen S.A.
Sterkens
Stigbergets Bry..
Stone Brewing B..
Stone Brewing C..
Störtebeker
Sulimar
Svijany a.s.
Swannay Brewery
Szałpiw
Szpunt
Szymbark Kaszë..
Śvyturys-Uteno..
Świebodzin
Tanker
Taruškų
Tempest Brewing
Tenczynek
The Kernel Brew..
The Musketeers
The Willows Fam..
Thornbridge Bre..
Three Happy Bre..
Tilquin
Timmermans
Tiny Rebel
To Øl
Topvar
Trappisten van ..
Trzech Kumpli
Twigg
Two Chefs Brewi..
Two Roads
Ugly Duck Brewi..
Uiltje
Uncle and Nephe..
Ursa Maior Sp. ..
Ustka
Val-Dieu
Van den Bossche
Van Eecke
Van Steenberge
VELTINS GmbH
Verhaeghe
Vilniaus Alus
Waldhaus Brauer..
Warsteiner Brau..
Warsztat Piwowa..
Waszczukowe
Wąsosz
wBrew
Weihenstephan
Weird Beard
Wells & Young's
WerBeer
Westbrook Brewi..
Westvleteren
Whisker
WhyDuck ?
Wicked Weed
Widawa
Wijsbier
Wild Beer Co.
Wilk
Williams Bros
Witnica
Wojkówka
Wokanda
Wódki Regional..
Wrężel
WWiS Toruń
Wychwood Brewer..
Yeastie Boys
YO-HO
Z.Kozuba i Syno..
Zarzecze
Žatecký Pivov..
Zodiak
Перша пр..
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego

1. Niniejszy dokument określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Klientów Sklepu Internetowego                    dostępnego pod adresem www.ebrowarium.pl.

2. Właścicielem Sklepu Internetowego oraz administratorem danych osobowych Klientów - osób fizycznych - i                          użytkowników, których dane dotyczą jest firma: Browarium Sklepy Piwne, NIP 8392967102, REGON 221131047, tel.            512501646, e-mail: biuro@ebrowarium.pl, zwana dalej Administratorem i będąca jednocześnie Sprzedawcą.

3. Dane osobowe zbierane przez Administratora za pośrednictwem Sklepu Internetowego są przetwarzane zgodnie z                Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób          fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz                uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO) oraz              innymi aktualnie obowiązującymi, tj. przez cały okres przetwarzania określonych danych, przepisami prawa o ochronie          danych osobowych. Dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie            fizycznej (zwane dalej Danymi Osobowymi). Możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można                    bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora jak imię i nazwisko, numer              identyfikacyjny, identyfikator internetowy, dane o lokalizacji, jeden lub kilka szczególnych czynników określających              fizyczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej.

4. Administrator dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających jego Sklep                  Internetowy.

§ 1 Rodzaj przetwarzanych danych, cele oraz podstawa prawna

1. Administrator zbiera informacje dotyczące osób fizycznych dokonujących czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z ich działalnością, osób fizycznych prowadzących we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową oraz osób fizycznych reprezentujących osoby prawne lub jednostki organizacyjne niebędące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną, prowadzące we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową, zwanych dalej Klientami.

2. Cele przetwarzania Danych Osobowych Klientów przez Administratora to w szczególności:

a) rejestracja konta w Sklepie Internetowym, w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem. Podstawa prawna - niezbędne do wykonania umowy o świadczenie usługi Konta - art. 6 ust. 1 lit. b RODO;

b) składanie zamówienia w Sklepie Internetowym, w celu wykonania umowy sprzedaży. Podstawa prawna - niezbędne do wykonania umowy sprzedaży - art. 6 ust. 1 lit. b RODO;

c) subskrypcja Newslettera, w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. Podstawa prawna - zgoda osoby, której dane te dotyczą, na wykonywanie umowy o świadczenie usługi Newsletter - art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

3. Przy rejestracji konta dla usługi Newsletter w Sklepie Internetowym, Klient podaje następujące dane:

a) adres e-mail.

4. Przy składaniu zamówienia w Sklepie Internetowym, Klient podaje następujące dane:

a) adres e-mail;

b) dane adresowe: kod pocztowy i miejscowość, kraj, ulica, numer domu/mieszkania;

c) imię i nazwisko;

d) numer telefonu.

5. Przedsiębiorcy podają dane powyższe oraz dodatkowo:

a) Nazwę firmy Przedsiębiorcy;

b) numer NIP.

6. Przy korzystaniu z usługi Newsletter, Klient podaje dane:

a) adres e-mail;

b) numer telefonu.

7. Podczas korzystania ze Sklepu Internetowego mogą być również pobierane dodatkowe informacje, w tym: adres IP przypisany do komputera Klienta lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, domena, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.

8. Od Klientów mogą być również pobierane dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach wykonywanych w naszym Sklepie Internetowym. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes - art. 6 ust. 1 lit. f RODO, umożliwiający lepsze korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną.

9. W celu ustalania, dochodzenia i egzekucji roszczeń mogą być przetwarzane również, niektóre dane osobowe podane przez Klienta w ramach korzystania z funkcjonalności, między innymi: imię, nazwisko, dane dotyczące korzystania usług, jeśli roszczenia wynikają ze sposobu, w jaki Klient korzysta z usług, inne dane niezbędne do udowodnienia istnienia roszczenia, w tym rozmiarów poniesionej szkody. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes - art. 6 ust. 1 lit. f RODO, polegający na ustaleniu, dochodzeniu i egzekucji roszczeń oraz na obronie przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi.

10. Dane osobowe zbierane przez Administratora są mu dobrowolnie podawane, w związku z zawieranymi umowami sprzedaży, czy także świadczeniem usług za pośrednictwem Sklepu Internetowego, z tym zastrzeżeniem, że niepodanie określonych w formularzach danych w procesie Rejestracji uniemożliwia Rejestrację i założenie Konta Klienta, zaś w sytuacji składania zamówienia bez Rejestracji Konta Klienta, uniemożliwi złożenie i realizację zamówienia.

§ 2 Komu możemy przekazywać Twoje dane oraz jaki czas są przechowywane

1. Katalog odbiorców Danych Osobowych przetwarzanych przez Administratora wynika przede wszystkim z zakresu usług z jakich korzysta Klient. Dane osobowe Klienta przekazywane są dostawcom usług, z których korzysta Administrator przy prowadzeniu Sklepu Internetowego. Dostawcy usług Administratora, którym przekazywane są dane osobowe, w zależności od uzgodnień umownych i okoliczności, podlegają poleceniom Administratora co do celów i sposobów przetwarzania tych danych - podmioty przetwarzające - lub samodzielnie określają cele i sposoby ich przetwarzania – administratorzy.

a) Podmioty przetwarzające – Administrator korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe wyłącznie na polecenie Administratora i są to między innymi dostawcy usług hostingu lub usług teleinformatycznych, usługi księgowe, dostarczający systemy do marketingu, systemy do analizy ruchu w Sklepie Internetowym, systemy do analizy skuteczności kampanii marketingowych, firmy wykonujące kampanie marketingowe, firmy serwisujące oprogramowanie.

b) Administratorzy - Administrator korzysta również z dostawców, którzy nie działają wyłącznie na jego polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych osobowych Klientów. Świadczą oni usługi płatności elektronicznych oraz usługi bankowe.

2. Lokalizacja - Dostawcy usług mają siedzibę w Polsce oraz w innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

3. Dane osobowe Klientów przechowywane są:

a) W sytuacji gdy podstawą przetwarzania danych osobowych jest przekazywana na to zgoda, dane osobowe Klienta przetwarzane są przez Administratora do chwili, gdy zgoda zostanie odwołana. Po jej odwołaniu dane osobowe są przechowywane przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń jakie może podnosić Administrator i jakie mogą być podnoszone wobec niego. Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi 10 lat, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej 3 lata.

b) W sytuacji gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy, wówczas dane osobowe Klienta przetwarzane są przez Administratora tak długo, ile jest to niezbędne do wykonania umowy. Po tym czasie dane osobowe są przetwarzane przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń. Jeśli przepisy szczególne nie stanowią inaczej, termin przedawnienia wynosi 10 lat, dla roszczeń o świadczenia okresowe i roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej 3 lata.

4. W sytuacji dokonania zakupu w Sklepie Internetowym, dane osobowe mogą być przekazywane, w zależności od wyboru Klienta, poniższym podmiotom, w celu dostarczenia zamówionych w Sklepie Internetowym produktów:

a) DPD Polska, 02-274 Warszawa, ul. Mineralna 15, świadczącej usługi kurierskie

b) InPost Paczkomaty Sp. z o.o., 30-552 Krakówul. Wielicka 28, świadczącej usługi dostawy i obsługi systemu skrytek pocztowych Paczkomaty.

5. W przypadku, gdy Klient Sklepu Internetowego wybierze płatność poprzez systemy płatności:

a) Tpay.com, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce Krajowy Integrator Płatności spółka akcyjna (KIP S.A.) z siedzibą w Poznaniu, ul. Święty Marcin 73/6, 61-808 Poznań, NIP 7773061579, REGON 300878437, KRS 0000412357, tel. (61) 66 82 778, e-mail: info@tpay.com.

b) Przelewy24.pl, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce DialCom24 Sp. z o.o., 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15, NIP 781-173-38-52, REGON 634509164, KRS 0000306513 oraz spółce PayPro SA, 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15, NIP 779-236-98-87, REGON 301345068, KRS 0000347935.

c) PayPal, jego dane osobowe są przekazywane w zakresie niezbędnym dla realizacji płatności spółce PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A z siedzibą pod adresem L-1150 w Luksemburgu, która dysponuje ważną licencją jako luksemburska instytucja kredytowa w rozumieniu artykułu 2 ustawy o sektorze finansowym z 5 kwietnia 1993 roku w wersji poprawionej i podlega ścisłemu nadzorowi luksemburskiej instytucji nadzorczej, Commission de Surveillance du Secteur Financier (Komisji Nadzoru Sektora Finansowego).

6. Dane osobowe nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Klientom lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania Sklepu Internetowego do preferencji Klientów oraz do administrowania Sklepem Internetowym.

7. W przypadku, gdy Klient wybierze usługę subskrypcji Newslettera, Administrator będzie wysyłał informacje na jego adres e-mail lub wiadomości SMS na jego telefon komórkowy, zawierające informacje handlowe o promocjach, obniżkach, nowych produktach dostępnych w jego Sklepie Internetowym.

8. W przypadku skierowania do Administratora żądania udostępnia danych, udostępni on dane osobowe uprawnionym organom państwowym, w szczególności jednostkom organizacyjnym Prokuratury, Policji, Prezesowi Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej.

§ 3 Pliki cookies oraz adresy IP

1. Stosowane przez Administratora pliki cookies służą przede wszystkim optymalizacji obsługi osób odwiedzających podczas korzystania ze Sklepu Internetowego oraz dają możliwość opracowywania statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Sklepie Internetowym. Pliki te zapisywane są przez Administratora na urządzeniu końcowym osoby odwiedzającej Sklep Internetowy, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Pliki cookies zwykle zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą te pliki.

2. Wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies:

a) Cookies sesyjne - po zakończeniu sesji przeglądarki lub wyłączeniu komputera, zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych oraz żadnych informacji poufnych z komputerów Klientów;

b) Cookies trwałe - są przechowywane w pamięci urządzenia końcowego Klienta i pozostają do momentu ich skasowania lub wygaśnięcia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych oraz żadnych informacji poufnych z komputera Klientów.

3. Administrator wykorzystuje pliki cookies własne w celu:

a) uwierzytelniania Klienta w Sklepie Internetowym i zapewnienia mu sesji Klienta po zalogowaniu się w Koncie Klienta;

b) anonimowych statystyk i analiz, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci korzystają ze Sklepu Internetowego.

4. Administrator wykorzystuje cookies zewnętrzne w celu:

a) zbierania danych statystycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics - administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA;

b) prezentowania reklam z serwisu TradeTracker.com - administrator cookies zewnętrznego: TradeTracker Poland Sp. z o.o., ul. Rolna 175B, 02-729 Warszawa

c) promowania Sklepu Internetowego w serwisie Facebook.com - administrator cookies zewnętrznego: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii;

5. Mechanizm plików cookies jest całkowicie bezpieczny dla komputerów Klientów Sklepu Internetowego. Klient może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do swojego urządzenia. Zmiany ustawień, o których mowa, Klient może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu Cookies na Urządzeniu Klienta. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Blokowanie plików cookies może wpłynąć, na niektóre funkcjonalności dostępne w Sklepie Internetowym.

6. Administrator może gromadzić adresy IP Klientów. Adres IP jest to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Sklep Internetowy przez dostawcę usług internetowych. Adres IP jest wykorzystywany przez Administratora przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych i udoskonalaniu Sklepu Internetowego.

7. Sklep Internetowy zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych w Internecie a Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności obowiązujące na tych stronach.

§ 4 Prawa i obowiązki osoby, której Dane Osobowe dotyczą

1. Prawo do cofnięcia zgody - podstawa prawna art. 7 ust. 3 RODO.

a) Klient ma prawo do cofnięcia każdej zgody, jakiej udzielił Administratorowi.

b) Cofnięcie zgody ma skutek od chwili wycofania zgody.

c) Cofnięcie zgody nie wpływa zasadniczo na przetwarzanie wykonywane przez Administratora zgodnie z prawem przed jej cofnięciem.

d) Cofnięcie zgody nie powoduje żadnych negatywnych konsekwencji dla Klienta Sklepu Internetowego, może jednak uniemożliwić dalsze korzystanie z usług lub funkcjonalności, które mogą być jedynie świadczone za zgodą.

2. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych - podstawa prawna art. 21 RODO.

a) Klient ma prawo w dowolnym momencie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych, w tym profilowania, jeżeli Administrator przetwarza jego dane w oparciu o prawnie uzasadniony interes, np. marketing produktów i usług, prowadzenie statystyki korzystania z poszczególnych funkcjonalności Sklepu Internetowego oraz ułatwienie korzystania ze Sklepu Internetowego, oraz badanie satysfakcji Klienta.

b) Rezygnacja z otrzymywania wiadomości handlowych dotyczących produktów lub usług, wysłana poprzez e-mail, będzie sprzeciwem Klienta na przetwarzanie jego danych osobowych, w tym profilowania w tych celach.

c) Jeżeli sprzeciw Klienta okaże się zasadny i Administrator nie będzie miał innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych, dane Klienta zostaną usunięte, wobec przetwarzania których, Klient wniósł ten sprzeciw.

3. Prawo do usunięcia danych, prawo do bycia zapomnianym - podstawa prawna art. 17 RODO.

a) Klient ma prawo do wysłania żądania usunięcia wszystkich, lub niektórych danych osobowych.

b) Klient ma prawo do żądania usunięcia danych osobowych, jeśli:

a. dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane, lub w których były przetwarzane;

b. Klient wycofał zgodę, w zakresie w jakim dane Klienta były przetwarzane w oparciu o jego zgodę;

c. wniósł sprzeciw wobec wykorzystywania jego danych w celach handlowych czy marketingowych;

d. dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem;

e. dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie Państwa członkowskiego, któremu Administrator podlega;

f. dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego.

c) Pomimo żądania usunięcia danych osobowych, w związku z wniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, Administrator może zachować, niektóre dane osobowe w zakresie, w jakim przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, jak również do wywiązania się z prawnego obowiązku wymagającego przetwarzania ich na mocy prawa Unii lub prawa państwa członkowskiego, któremu podlega.

4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych - podstawa prawna art. 18 RODO.

a) Klient Sklepu Internetowego ma prawo do żądania ograniczenia przetwarzania jego danych. Zgłoszenie takiego żądania uniemożliwia korzystanie z określonych funkcjonalności lub usług, z których korzystanie będzie się wiązało z przetwarzaniem danych objętych tym żądaniem.

b) Klient Sklepu Internetowego ma prawo do żądania ograniczenia wykorzystania danych osobowych w następujących sytuacjach:

a. przy niezgodności swoich danych osobowych, wówczas Administrator ogranicza ich wykorzystanie na czas potrzebny do sprawdzenia poprawności tych danych;

b. gdy przetwarzanie danych jest niezgodne z prawem, a Klient nie żąda usunięcia ich lecz ograniczenia ich wykorzystywania;

c. gdy dane osobowe Klienta przestały być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub wykorzystywane ale są one potrzebne Klientowi w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;

d. gdy wniósł sprzeciw wobec wykorzystania jego danych, wówczas ograniczenie następuje na czas potrzebny do rozważenia, czy ze względu na szczególną sytuację, ochrona interesów, praw i wolności Klienta przeważa nad interesami, które realizuje Administrator, przetwarzając dane Klienta.

5. Prawo dostępu do danych, podstawa prawna art. 15 RODO.

a) Klient ma prawo uzyskać od Administratora potwierdzenie, czy przetwarza jego dane osobowe, a jeżeli tak, Klient ma prawo:

a. uzyskać dostęp do swoich danych osobowych;

b. uzyskać informacje o celach przetwarzania i odbiorcach lub kategoriach odbiorców tych danych, planowanym okresie przechowywania danych lub o kryteriach ustalania tego okresu, o prawach przysługujących Klientowi na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o źródle danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w związku z przekazaniem tych danych poza Unię Europejską;

c. uzyskać kopię swoich danych osobowych.

6. Prawo do sprostowania danych - podstawa prawna art. 16 RODO.

a) Klient ma prawo do żądania od Administratora niezwłocznego sprostowania jego danych osobowych, które są nieprawidłowe. Z uwzględnieniem celów przetwarzania, Klient ma prawo żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym przez przedstawienie dodatkowego oświadczenia, wysyłając e-mail na adres poczty elektronicznej Administratora.

7. Prawo do przenoszenia danych - podstawa prawna art. 20 RODO.

a) Klient ma prawo do otrzymania swoich danych, które dostarczył Administratorowi, a następnie przesłać je do innego, wybranego przez siebie, administratora danych osobowych. Klient Sklepu Internetowego ma także prawo żądać, by wskazane jego dane osobowe zostały przesłane przez Administratora bezpośrednio takiemu administratorowi, o ile jest to możliwe technicznie. W tej sytuacji Administrator prześle takie dane Klienta w formacie pliku CSV, który jest formatem powszechnie używanym.

8. W przypadku żądania przez Klienta spełnienia jego powyższych praw, Administrator ma prawo spełnić je lub odmówić mu, a uczyni to niezwłocznie.

9. Klient ma prawo zgłaszać do Administratora skargi, zapytania oraz wnioski dotyczące przetwarzana jego danych osobowych oraz realizacji przysługujących mu uprawnień.

10. Klient ma prawo żądać od Administratora przekazania kopii standardowych klauzul umownych wysyłając zapytanie na adres poczty elektronicznej Administratora.

11. Klientowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego praw do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

§ 5 Zabezpieczenie Danych Osobowych

1. Administrator oświadcza, iż dokłada wszelkich starań, aby zapewnić Klientom wysoki poziom bezpieczeństwa w zakresie korzystania ze Sklepu Internetowego i w tym celu:

a) stosuje wymagane prawem środki techniczne i organizacyjne, w szczególności w zakresie bezpieczeństwa przetwarzania Danych Osobowych;

b) stosuje środki zapewniające zdolność do ciągłego zapewnienia poufności, integralności, dostępności i odporności systemów i usług przetwarzania;

c) zdolność do szybkiego przywrócenia dostępności Danych Osobowych i dostępu do nich w razie incydentu fizycznego lub technicznego;

d) zapewnia Klientom Sklepu Internetowego bezpieczne i szyfrowane połączenie podczas przesyłania danych osobowych oraz podczas logowania się do Konta Klienta, stosując certyfikat SSL.

2. Wszelkie zdarzenia mające wpływ na bezpieczeństwo przekazu informacji, danych osobowych, w tym także dotyczące podejrzenia udostępniania plików zawierających wirusy, należy zgłaszać Administratorowi poprzez pocztę elektroniczną na e-mail: biuro@ebrowarium.pl.

§ 6 Postanowienia końcowe

1. W sprawach nie uregulowanych w Polityce Prywatności mają zastosowanie przepisy prawa dotyczące przetwarzania Danych Osobowych, w tym RODO.

2. Obecna wersja Polityki Prywatności obowiązuje od dnia 25.05.2018 r.

Języki
Polski English
...jest pusty

Szybki kontakt
Poniedziałek - Sobota
w godz.: 10.00 - 19.00

 512 501 646
 798 813 588  

   GG 44870265


Ratebeer.com
Płatności

 



Akceptuję

      Strona jest przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zmiany ustawień dotyczących cookies możesz dokonać w dowolnym momencie (szczegóły w Polityce Prywatności).